استادی، ب.، و پورقادر چوبر، ع. (1396). ارائه چارچوبی برای ارزیابی عملکرد زنجیره تأمین مبتنی بر مفاهیم مدیریت کیفیت. مدیریت زنجیره تأمین، 19 (55)، 4-17.
اسدی، ع.، قلیفر، ا.، و اکبری، م. (1390). شناسایی عوامل مؤثر بر ضایعات سیب در استان زنجان. مجله تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، 43(2)، 292-281.
پناه، ه.، رشیدپور، ل.، و رسولی آذر، س. (1392). تحلیل عوامل مؤثر بر کاهش ضایعات سیب در استان آذربایجان غربی. اولین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار، تهران.
پیکارپرسان، م.، شعبانعلی فمی، ح.، دانشور عامری ژ.، و خدابخشی، آ. (1392). عوامل مؤثر بر بهکارگیری عملیات مدیریت ضایعات در تولید سیب در شهرستان ابهر. مجله تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، 44(2)، 341-329.
صدیقی، ح.، و رازقی، م. (1397) .ﺑﺮرﺳﯽ ﺳﺎزوﮐﺎرﻫﺎی ﮐﺎﻫﺶ ﺿﺎﯾﻌﺎت ﻣﺤﺼﻮﻻت ﮐﺸﺎورزی ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش دﻟﻔﯽ. مجله علوم و صنایع غذایی، 15(82)، 16-1.
ضابطی اصل،س.ح.، رازینی، ا.ع.، و حسینی شکیب،م. (1401). بررسی فرآیند تولید ناب مبتنی بر TRIZ و رتبهبندی ابزارهای آن با استفاده از تکنیک تصمیمگیری چندشاخصه (مطالعه موردی: شرکت صنعتی نیرو محرکه). فصلنامه مدیریت راهبردی در سیستمهای صنعتی (مدیریت صنعتی سابق)، 17(61)، 103-118.
کشاورز، ع.، شریعتمدار، م.، خسروی، ع.، شیخی مهرآبادی، ا.، شعبانی، م.، و بخشایش، م. (1395). برآورد ارزش اقتصادی آب ازدسترفتهی ناشی از ضایعات محصولات کشاورزی (زراعی و باغی آبی) از مرحله برداشت تا قبل از مصرف. آب و توسعه پایدار، 3(1)، 82-73.
وزارت جهاد کشاورزی. (1387). آمارنامه باغی. بازیابی در تاریخ 1403/02/10 از
وزارت جهاد کشاورزی. (1399). آمارنامه باغی. بازیابی در تاریخ 1403/02/10 از
https://amar.maj.ir/Dorsapax/userfiles/Sub65/Amarnamehj3-1399-sh.pdf.
نیکنامی، م.، تقی زاده، م.، و امیدی نجفآبادی، م. (1391). نقش آموزشهای ترویجی بر کاهش ضایعات خرما در شهرستان بم، مجله پژوهشهای ترویج و آموزش کشاورزی، 5 (4)، 90-81..
Abi Tarabay, P., Chahine-Tsouvalakis, H., Tawk, S. T., Nemer, N., & Habib, W. (2018). Reduction of food losses in Lebanese apple through good harvesting and postharvest practices. Annals of Agricultural Sciences, 63(2), 207-213.
Arshinder, K., & Balaji, M. (2019). Understanding the models of Indian fruit and vegetable supply chains-a case study approach. International Journal of Agricultural Resources, Governance and Ecology, 15(4), 307-322.
Beausang, C., Hall, C., & Toma, L. (2017). Food waste and losses in primary production: Qualitative insights from horticulture. Resources, Conservation and Recycling, 126, 177-185.
Ben-Daya, M., Hassini, E., Bahroun, Z., & Banimfreg, B. H. (2020). The role of internet of things in food supply chain quality management: A review. Quality Management Journal, 28(1), 17-40.
Brooks, J., Deconinck, K., & Giner, C. (2019). Three key challenges facing agriculture and how to start solving them. Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), 6. Retrieved from: https://www.oecd.org/agriculture/key-challenges-agriculture-how-solve.
Chauhan, Y. (2020). Food waste management with technological platforms: Evidence from Indian food supply chains. Sustainability, 12(19), 8162,1-25.
Elik, A., Yanik, D. K., Istanbullu, Y., Guzelsoy, N. A., Yavuz, A., & Gogus, F. (2019). Strategies to reduce post-harvest losses for fruits and vegetables. Strategies, 5(3), 29-39.
Filimonau, V., & Ermolaev, V. A. (2021). Mitigation of food loss and waste in primary production of a transition economy via stakeholder collaboration: A perspective of independent farmers in Russia. Sustainable Production and Consumption, 28, 359-370.
Herzberg, R., Schneider, F., & Banse, M. (2023). Policy instruments to reduce food loss prior to retail–Perspectives of fruit and vegetable supply chain actors in Europe. Waste Management, 170, 354-365.
Kasso, M., & Bekele, A. (2018). Post-harvest loss and quality deterioration of horticultural crops in Dire Dawa Region, Ethiopia. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences, 17(1), 88-96.
Lipinski, B., Hanson, C., Waite, R., Searchinger, T., & Lomax, J. (2013). Reducing food loss and waste, Retrieved from: https://www.wri.org/research/reducing-food-loss-and-waste.
Mossie, M., Gerezgiher, A., Ayalew, Z. et al. (2023). Characterization of fruit production and market performance in northwest Ethiopia. CABI Agric Biosci 4, 10.
Nazaruddin, L.O.,
Miah, M.T.,
Susanty, A.,
Fekete-Farkas, M.,
Naárné Tóth, Z. and
Balázs, G. (2024), "Apple fruit preference and food mile problems under halal supply chain",
Journal of Islamic Marketing, 15(5), 1364-1395.
Özbük, R. M. Y., & Coşkun, A. (2020). Factors affecting food waste at the downstream entities of the supply chain: A critical review. Journal of Cleaner Production, 244 (20), 118628.
Pereira, R. P. T., Galo, N. R., & Filimonau, V. (2022). Food loss and waste from farm to gate in Brazilian soybean production. Journal of Agriculture and Food Research, 10, 100431.
Prasad, K., Jacob, S., & Siddiqui, M. W. (2018). Fruit maturity, harvesting, and quality standards. In Preharvest Modulation of Postharvest Fruit and Vegetable Quality, 41-69. Academic Press.
Rohr, S., Mounter, S., & Baker, D. (2024). Implications for Economic Sustainability of Food Systems from Reductions in Household Food Waste: The Case of the Australian Apple Industry. Sustainability, 16(3), 1061.
Schipanski, M. E., MacDonald, G. K., Rosenzweig, S., Chappell, M. J., Bennett, E. M., Kerr, R. B., Blesh, J., Crews, T., Drinkwater, L., & Lundgren, J. G. (2016). Realizing resilient food systems. BioScience, 66(7), 600-610.
Searchinger, T., Waite, R., Hanson, C., Ranganathan, J., Dumas, P., Matthews, E., & Klirs, C. (2019). Creating a sustainable food future: A menu of solutions to feed nearly 10 billion people by 2050. Final report. In: WRI. Retreived from: https://www.wri.org/research/creating-sustainable-food-future.
Sudharshan, G. M., Anand, M. B., & Sudulaimuttu, D. (2013). Marketing & post-harvest losses in fruits: its implications on availability & economy-A study on pomegranate in Karnataka. International Journal of Management and Social Sciences Research, 2(7), 34-43. Retreived from: https://api. semanticscholar.org/Corpus ID:1536004.
UNEP. (2021). Food Waste Index Report 2021. Retrieved from https://www. unep.org/resources/report/unep-food-waste-index-report-2021.
Wilson, N.L.W., Miao, R., & Weis, C. (2018). Seeing is not believing: perceptions of date labels over food and attributes. Journal of food products marketing, 24(5), 611-631.
Wohner, B., Gabriel, V. H., Krenn, B., Krauter, V., & Tacker, M. (2020). Environmental and economic assessment of food-packaging systems with a focus on food waste. Case study on tomato ketchup. Science of the Total Environment, 738, 139846.
Yahaya, S. M., & Mardiyya, A. Y. (2019). Review of post-harvest losses of fruits and vegetables. Biomedical Journal of Scientific & Technical Research (BJSTR), 13(4), 10192-10200.