ORIGINAL_ARTICLE
ارزیابی کیفیت خدمات آموزش کارآفرینی (مطالعه موردی: دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه)
کیفیت خدمات آموزشی با بررسی شکاف بین انتظارات (وضعیت مطلوب) و ادراکات (وضعیت موجود) دانشجویان تعیین میشود. پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سؤال بوده است که کیفیت خدمات آموزش کارآفرینی در دانشکده کشاورزی کرمانشاه چگونه است؟ تحقیق حاضر با توجه به هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری دادهها از نوع پژوهشهای پیمایشی میباشد. جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش دانشجویان دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه مییاشد که واحد کارآفرینی را به عنوان یکی از دروس اختیاری خود انتخاب کردهاند که تعداد آنها 104 نفر میباشد که از این بین 82 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه استاندارد سرکوال مشتمل بر 22 جفت سؤال به منظور سنجش میانگین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب است که بر اساس طیف لیکرت طراحی شده است و به منظور اولویتبندی مؤلفههای مرتبط با کیفیت خدمات آموزش کارآفرینی در اختیار دانشجویان قرار گرفت. در این پژوهش میانگین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب محاسبه و سپس با مقایسه این دو مقدار میزان شکاف کیفیت خدمات آموزشی تعیین شد. نتایج پژوهش نشان داد که بیشترین شکاف کیفیت به ترتیب در بعد ضمانت و تضمین (1/902-)، پاسخگویی (1/685-)، همدلی (1/064-)، اطمینان (0/840-) و کمترین شکاف نیز در بعد فیزیکی (0/564-) وجود دارد.
https://jead.gau.ac.ir/article_3862_8d8058f0e67b5f5ab6972c7119a2805d.pdf
2017-11-22
1
12
10.22069/jead.2017.12423.1232
ارزیابی
کیفیت
دانشجویان
آموزش کارآفرینی
صبا
اجاقی
setareh_6968@yahoo.com
1
دانشگاه رازی
LEAD_AUTHOR
بیژن
رضایی
rezaee61@yahoo.com
2
دانشگاه رازی
AUTHOR
نادر
نادری
naderi_ksh@yahoo.com
3
دانشگاه رازی
AUTHOR
حبیب
جعفری
jafari_habib@yahoo.com
4
دانشگاه رازی
AUTHOR
1. احمدخانی، ا.، علیمردانی پ.، واعظی، م. 1389 . ارزیابی و مقایسه ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه دانشجویان
1
.http://peykemaharat.ir رشته های مختلف آموزشکده فنی و حرفه ای سما زنجان. قابل دسترس در
2
2. آربونی، ف.، شغلی، ع.، بدری پشته، ص.، مهاجری، م. 1387 . بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات خدمات
3
آموزشی ارائه شده به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان. مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی، 5
4
.17-25 :(1)
5
3. آقا ملایی، ت.، زارع، ش.، عابدینی، ص. 1385 . شکاف کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان در دانشگاه
6
.78 -85 :(2) علوم پزشکی هرمزگان. مجله مرکز مطالعات و توسعهی آموزش پزشکی، 3
7
4. بازرگان، ع. 1374 . ارزیابی درون دانشگاهی و کاربرد آن در بهبود مستمر کیفیت آموزش عال . ی فصلنامه پژوهش و
8
.49 -70 :(3-4) برنامهریزی در آموزش عالی، 3
9
5. بازرگان، ع. 1380 . ارزشیابی آموزش . ی تهران، انتشارات سمت.
10
6. بازرگان، ع.، اسحاقی، ف. 1387 . تحلیل فرایند هدفگذاری در ارزیابی درونی کیفیت گروههای آموزشی
11
.57 -72 :(9) دانشگاهی. فصلنامه مطالعات تربیتی و روانشناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، 5
12
7. بازرگان، ع.، فتح آبادی، ج.، عین الهی، ب. 1379 . رویکرد مناسب ارزیابی درونی برای ارتقای مستمر کیفیت گروه-
13
:(30) های آموزشی در دانشگاههای علوم پزشک . ی مجله روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، دوره جدید، 5
14
8. بهرامی، آ.، یادگار زاده، غ.ر.، پرند، ک. 1386 . تعیین خط مشیها و عوامل اثرگذار در ارزشیابی درونی گروههای
15
.49 -84 :(44) آموزشی: رویکردی بر اساس پویایی سیستم. فصلنامه پژوهش و برنامهریزی در آموزش عالی، 5
16
9. پرداختچی، م.ح. 1375 . نقش نظارت و راهنمایی آموزشی در بهبود کیفیت آموزش عموم . ی فصلنامه تعلیم و
17
.1-27 :(3) تربیت، 12
18
10 . پزشکی راد، غ.ر.، محتشم، ح.ر. 1382 . ارزیابی درونی رهیافت مناسب برای بهبود کیفیت آموزش عالی کشاورزی.
19
.24-36 :(3) فصلنامه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، 9
20
11 . جورابچی، ز. 1381 . بررسی آموزش بالینی رشته مامایی در ابعاد برنامهریزی، کیفیت و کمیت از دیدگاه مربیان و
21
.32-45 :(1) دانشجویان مامایی. مجله آموزش در علوم پزشکی، 2
22
12 . راجرز، د.، هرش اس، ر. 1370 . اقتصاد و آموزش و پرور . ش ترجمه سید ابوالقاسم حسینیون، مشهد، معاونت
23
فرهنگی آستان قدس رضوی.
24
13 . زوار، ت.، بهرنگی، م.ر.، عسگریان، م. 1386 . ارزشیابی کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه پیام نور استانهای
25
.67 -90 :(46) آذربایجان شرقی و غربی از دیدگاه دانشجویان. فصلنامه پژوهش و برنامهریزی در آموزش عالی، 5
26
14 . زیویار، ف.، ضیایی، م. ص.، نرگسیان، جواد. 1391 . بررسی عوامل مؤثر بر رضایت مشتریان با استفاده از مدل
27
.173 -186 :(3) سروکوآ . ل فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین، 2
28
15 . طالب لو، ب. 1384 . بررسی وضعیت کیفیت آموزشی دورههای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
29
مرکزی. پایان نامه کارشناسی ارشد برنامهریزی درسی.
30
16 . فراستخواه، م. 1385 . تدوین و ارائه الگویی جهت ارزشیابی کیفیت و اعتبارسنجی آموزش عالی در ایران بر اساس
31
تجارب جهانی و ایران. پایاننامه دکتری آموزش عالی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی.
32
17 . قورچیان، ن.ق. 1383 . دایره المعارف آموزش عالی. جلد 1، تهران، بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی.
33
18 . کبریایی، ع.، رودباری، م. 1384 . شکاف کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان: دیدگاه دانشجویان
34
.53 -61 :(1) از وضعیت موجود و مطلو . ب آموزش در علوم پزشکی، 5
35
:(117) 19 . کیامنش، ع.ر. 1370 . ارزشیابی آموزشی چه هست و چه نیست؟. نشریه علوم تربیتی دانشگاه تهران، 3
36
20 . کیذوری، ا.ح.، حسینی، م.ع.، فلاحی خشکناب، م. 1387 . تأثیر ارزشیابی درونی بر ارتقای کیفیت آموزشی و
37
.9 -115 :(8) پژوهشی. پژوهش پرستاری، 3
38
21 . محمد بیگی دهقی، ا. 1374 . بررسی عوامل مؤثر در ارتقای کیفیت آموزش دورههای ضمن خدمت مراکز آموزش
39
عالی شهید فارسی از دیدگاه فراگیران و مدرسا . ن پایاننامه کارشناسی ارشد برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی
40
اصفهان.
41
22 . محمدی، ر. 1384 . ارزشیابی کیفیت در آموزش عالی (مفاهیم، اصول، روشها و معیارها). تهران، سازمان سنجش
42
آموزش کشور.
43
23 . مهابادی، ع.ر. 1387 . توسعه چیست؟. نشریه پیام آزادی.
44
24. Al- Hawaj, A.Y., and Elali, W. 2008. Higher Education In The Twenty–First Century: Issues
45
and Challenges. Proceeding of the International Conference, Ahlia University, Taylor and
46
Francis Group, London, UK.
47
25. Cheng, Y.C. 2009. Paradigm Shift in Quality Improvement in Education: Three Waves for
48
the Future, Available in: http://home.ied.edu.hk/yccheng/doc/speeches/12-15jun 01.pd
49
26. Chin, K., and Pun, K. 2002. A Proposed Framework for Implementation TQM In Chinese
50
Organizations. International Journal of Quality and Reliability Management, 19: 94- 272.
51
27. Chua, C. (2004). Perception of Quality in Higher Education. Australia: AUQA Occasional
52
Publication.
53
28. Dejager, H.J., and Nieuwenhuis, F.J. 2005. Linkages Between Total Quality Management
54
and the Outcomes-Based Approach in an Education Environment. Quality in Higher
55
Education, 11(3): 251-260.
56
29. Dubois, P. 2001. Evaluation and Self -Evaluation of Universities in Europe. University of
57
Paris, France.
58
30. Fitri, H., Ilias, A.H., Rahide, A.R., Razak, M.Z. 2008. Service Quality and Student
59
Satisfication: A Case Study at Private Higher Education Institutions. International Business
60
Research, 3(15): 75-163.
61
31. Karydis, A., Komboli, M., and Panis, V. 2001. Expectations and Perception of Greek
62
Patients Regarding the Quality of Dental Health Care. International Journal for Quality in
63
Health Care, 3(13): 16-409.
64
32. Matlay, H. 2008. The impact of entrepreneurship education on entrepreneurial outcomes.
65
journal of small Business and enterprise, 2(15): 382-396.
66
33. Parasuraman, A., Ziethaml, V.A., and Berry, L.L. 1988. SERVQUAL: A MultipleItem Scale
67
for Measuring Consumer Perceptions of Service Quality. Journal of Retailing, 64(1): 12-40.
68
34. Sahney, S.D., Banwet, K., and Karunes, S. 2004. Conceptualizing Total Quality
69
Management in Higher Education. The TQM Magazine, 16(2): 145-159.
70
35. Windham, D.M., and Chapman, D.W. 2003. The Evaluation of Educational Efficiency:
71
Constraints, Issues, and Policies. GreenbWich, CT: JAI Press.
72
ORIGINAL_ARTICLE
کشاورزی ارگانیک، فرصتی برای کارآفرینی کشاورزی
با توجه به اهمیت موضوع امنیت غذایی و همچنین خسارات جبران ناپذیر ناشی از استفادهی بیش ازحد نهادههای شیمیایی کشاورزی بر محیط زیست و سلامت بشر، امروزه بیش از پیش نسبت به کشاورزی ارگانیک گرایش به وجود آمده است. کشاورزی ارگانیک میتواند باعث بهبود پایداری، حفظ محیط زیست و افزایش سلامت مردم شود. کارآفرینی و راهاندازی کسب و کارها کوچک و متوسط در طول چرخه عرضه محصولات ارگانیک از جمله در بخشهایی مانند تولید نهادهها و محصولات ارگانیک، فرآوری، بستهبندی، توزیع، بازاریابی و عرضه و فروش آنها، میتواند فرصتهای شغلی متعددی برای جوانان و زنان روستایی، کشاورزان و فارغالتحصیلان کشاورزی ایجاد نماید و از این طریق به توسعه روستایی و کشاورزی کمک کند. ولیکن جهت ارتقا و توسعه کشاورزی ارگانیک در کشور، پیش و بیش از هر اقدامی باید فرهنگسازی و ترویج و آموزش کشاورزی ارگانیک مد نظر قرار گیرد و شرایط لازم و محیط مناسب برای آن فراهم شود. مقاله حاضر با استفاده از مطالعه کتابخانهای، به بررسی مفهوم و اهمیت کشاورزی ارگانیک میپردازد، کارآفرینی کشاورزی را توضیح میدهد و در نهایت به تشریح نقش کشاورزی ارگانیک در ایجاد فرصتهای کسب و کار و اشتغال میپردازد و پیشنهادهایی در این زمینه ارایه میدهد.
https://jead.gau.ac.ir/article_3868_b42d208380853131bd88183801ec6101.pdf
2017-11-22
13
23
10.22069/jead.2018.14111.1292
کارآفرینی کشاورزی
کشاورزی ارگانیک
فرصت کسب و کار
توسعه روستایی
سعید
کریمی
karimis54@yahoo.com
1
هیات علمی-دانشگاه بوعلی سینا همدان
LEAD_AUTHOR
1. داوری، م.ر.، سلطانی، ع. و فراهانی، ح. ( 1390 ). ظرفیت های کارآفرینی کشاورزی زیستی ارگانیک در ایران.
1
همایش ملی اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی، 2 و 3 آذر ماه، دانشگاه تربیت مدرس،
2
تهران.
3
2. رکن الدین افتخاری، ع.، سجاسی قیداری، ح. و رضوی، س.ح. ( 1389 ). راهبردهای توسعۀ کارآفرینی کشاورزی در
4
.1-29 :(3) مناطق روستایی: مطالعۀ موردی روستاهای شهرستان خدابنده. فصلنامه روستا و توسعه، 13
5
3. زوله، م. ( 1390 ). توسعه توریسم روستایی رویکردی نوین در جهت ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، همایش ملی
6
اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی، تهران، دانشگاه تربیت مدرس.
7
4. سپه پناه، مرجان و موحدی، رضا ( 1394 ). کارآفرینی پایدار رویکردی نو در کشاورزی. کارآفرینی در کشاورزی،
8
.19-36 :(1)2
9
5. شعبانعلی فمی، ح.، قاسمی، ج. و محمدزاده نصرآبادی، م. ( 1387 )، نظام های کشاورزی پایدار (مروری بر
10
رویکردهای غالب). مؤسسه فرهنگی منادی تربیت، تهران.
11
6. عابدی پریجانی، ع.، رنجکش، م. و کاظمی، م. ( 1392 ). بررسی نقش کشاورزی ارگانیک در توسعه گردشگری
12
روستایی. اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پایدار. دانشگاه گیلان، رشت.
13
7. کاظمی، م.، زاهدی، س. و ملایی امامزاده، ث. ( 1393 ). بررسی تأثیر کارآفرینی در کشاورزی ارگانیک بروی
14
کیفیت مواد غذایی سالم (مطالعه موردی در استان کرمان). نخستین کنفرانس ملی توسعه کیفیت راهبردی فراگیر در
15
سلامت غذا.
16
8. کرمی، ش. و آگهی، ح. ( 1394 ). تحلیلی بر رویکردها و مدل های توسعه کارآفرینی، در توسعه کارآفرینی
17
.81-104 :(2) کشاورزی. شریه کارآفرینی در کشاورزی، 2
18
9. کریمی، س ( 1394 ). اثرات مستقیم، غیرمستقیم و تعدیلی محیط نهادی بر قصد کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی.
19
.371-390 :(8) نشریه توسعه کارآفرینی، 2
20
10 . کلاگر، پ. و آقائی، م. ( 1393 ). بررسی نقش کارآفرینی کشاورزی در توسعه روستایی. نشریه کارآفرینی در
21
.83-61 :(1) کشاورزی، 1
22
11 . موحدی، ر.، حیدری ترزاک، خ.، سامیان، م. ( 1393 ). آموزش کارآفرینی کشاورزی پیش نیاز توسعه کشاورزی.
23
.33-48 :(4) نشریه کارآفرینی در کشاورزی، 1
24
12 . نوروزی، ع. و شهبازی، الف. ( 1389 ). نقش ترویج در توسعۀ کشاورزی ا ر گ ا ن ی ک (زیستی) در روستاهای کشور.
25
.1-22 :(2) توسعه روستایی، 2
26
13 . نصر اصفهانی، ا. و میرفندرسکی، س. ( 1384 )، بررسی وضعیت کشاورزی ارگانیک در ایران و جهان، وزارت
27
جهاد کشاورزی، معاونت برنامه ریزی و اقتصادی، مؤسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی
28
14 . پاپ زن، ع.ح. و شیری، ن. ( 1391 ). بررسی موانع و مشکلات توسعه کشاورزی ارگانیک. فصلنامه اقتصاد فضا و
29
.113 -126 :(1) توسعه روستایی، 1
30
15 . هاشمی نژاد، آ. و رضوانفر، ا. ( 1389 ). بررسی موانع و مشکلات کشاورزی ارگانیک از دیدگاه تولیدکنندگان
31
محصولات ارگانیک شهرستان روانسر استان کرمانشاه. مجموعه مقالات اولین کنگره چالش های کود در ایران: نیم
32
قرن مصرف کود، 10 و 12 اسفند ماه، دانشگاه تهران، تهران.
33
16 . خالدی، م. و امجدی، الف. ( 1390 ). بررسی انگیزه ها و موانع تبدیل به کشاورزی ارگانیک: درس هایی از تجربه
34
سایر کشورها.، مجموعه مقالات دومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی، همدان، 15 و 16 تیرماه، دانشگاه
35
بوعلی سینا، همدان.
36
17. Arabska, E. 2013. Sustainable rural development through organic production encouragement
37
in state and local strategies in Bulgaria. 4th International Conference of Economic Sciences
38
Quality of Life, Sustainability and Locality; 9– 10 May 2013, Kaposvár University, Hungary,
39
Pp: 518–527.
40
18. Edwardson, W., and Santacoloma, P. 2013. Organic supply chains for small farmer income
41
generation in developing countries Case studies in India, Thailand, Brazil, Hungary and
42
Africa. Rome, FAO.
43
19. Hall, J.K., Daneke, G.A., and Lenox, M.J. 2010. Sustainable Development and
44
Entrepreneurship: Past Contributions and Future Directions. Journal of Business Venturing,
45
25(5): 439-448.
46
20. IFAD. 2005. Organic agriculture and poverty reduction in Asia: China and India focus.
47
Thematic evaluation. Report 1664. Rome, International Fund for Agricultural Development.
48
21. IFOAM, 2008. Definition of Organic Agriculture. Retrieved 4 August 2016, from http://
49
www.ifoam.org/growing_organic/definitions/doa/index.html.
50
22. Lampkin, N.H. et al. eds 1999. The policy and regulatory environment for organic farming
51
in Europe, Organic farming in Europe. Economics and policy Volume 1 (Stuttgart:
52
University of Hohenheim, Department of Farm Economics)
53
23. Leifeld, J. 2012. How sustainable is organic farming? Agriculture, Ecosystems &
54
Environment, 150: 121-122.
55
24. McElwee, G. 2008. Taxonomy of entrepreneurial farmers. International Journal of
56
Entrepreneurship and Small Business, 6(3): 465-478.
57
25. Roth, D.F. 2012. The elusive and expensive green job. Journal of Energy Economics, 34:
58
43–52.
59
26. Sanyang, S.E., and Huang, W.-C. 2008. Green cooperatives: A strategic approach
60
developing women’s entrepreneurship in the Asian and Pacific region. World Journal of
61
Agricultural Sciences, 4(6): 674-683.
62
27. UNEP-UNCTAD, 2008. Best Practices for Organic Policy. What developing country
63
governments can do to promote the organic agriculture sector. Capacity Building Task
64
Force on Trade, Environment and Development. New York and Geneva, United Nations.
65
28. USDA. 2015. National Organic Program standards. Available online:
66
www.ams.usda.gov/nop/NOP/standards (accessed on 28 July 2016)
67
29. Willer, H., and Lernoud, J. 2016. The World of Organic Agriculture. Statistics and Emerging
68
Trends 2016. FiBL-IFOAM Report. Bonn: Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), Frick,
69
and International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM). Retrieved 4 January
70
2017, from https://shop.fibl.org/fileadmin/documents/shop/1698-organic-world-2016. pdf
71
ORIGINAL_ARTICLE
واکاوی الزامات و چالشهای توسعه خوداشتغالی دانشآموختگان کشاورزی
خوداشتغالی دانش آموختگان کشاورزی یکی از مهمترین مسایل پیش روی کشور به حساب میآید. لذا، هدف اصلی این پژوهش، واکاوی کیفی الزامات و چالش های توسعه خوداشتغالی دانش-آموختگان کشاورزی است. تحقیق در دو بخش انجام شد. بخش اول به روش دلفای در سه مرحله و با مشارکت 25 نفر از متخصصان در حوزه خوداشتغالی شامل: کارشناسان بخش اقتصاد کشاورزی و اعضای هیأت علمی دانشگاه، مدیران ستادی اداره تعاون و کارآفرینان برتر انجام شد و بخش دوم با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام شد. انتخاب نمونه ها با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند انجام شد. نتایج در مورد 26 چالش در حوزه ایجاد و توسعه خوداشتغالی دانش آموختگان کشاورزی به اشباع نظری رسید. در نهایت، چالش های توسعه خوداشتغالی دانشآموختگان کشاورزی به چهار گروه سازمانی- نهادی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی و فردی- حرفه ای تقسیم بندی شدند. در پایان با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه پیشنهادهایی ارائه گردید.
https://jead.gau.ac.ir/article_3864_433bcab715d20563d84d3e02bc0d0680.pdf
2017-11-22
25
38
10.22069/jead.2018.11239.1185
خوداشتغالی
دانش آموختگان کشاورزی
کارآفرینی
چالش ها
وحید
علی ابادی
vahid.aliabadi@gmail.com
1
مدرس دانشگاه
LEAD_AUTHOR
پوریا
عطائی
ataeip@yahoo.com
2
دانشگاه تربیت مدرس
AUTHOR
رضا
موحدی
movahedi686@yahoo.com
3
دانشگاه بوعلی سینا
AUTHOR
مهرناز
خیاطی
mehrnaz.khayati@yahoo.com
4
دانشگاه بوعلی سینا همدان
AUTHOR
1. ابدی، ب. و زمانی، غ. 1388 . عوامل تأثیرگذار بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان کشاورزی: مورد مطالعه دانشکده
1
.44-31 :(2) کشاورزی دانشگاه شیراز. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 5
2
2. پورکریمی، ج. 1385 . عوامل مؤثر بر خوداشتغالی دانشآموختگان. اولین همایش ملی مدیریت کارآفرینی، تهران.
3
3. رضایی، ر. و صفا، ل. 1395 . بررسی موانع توسعه بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی زودبازده و کارآفرین
4
67,-79 :(1) 47- کشاورزی در استان زنجان. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، 2
5
4. زمانی، غ. و عزیزی، ط. 1385 . تحلیل نظرات مدیران اجرایی نسبت به اشتغال دانش آموختگان کشاورزی. علوم
6
.86-73 :(2) ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 2
7
Access on 16 June 5. شریعت، م.ت. و دانایی، م. 1390 . آموزش عالی و اشتغال دانشآموختگان کشاورزی. , 2011
8
available at: http://www.agri-ng.org/fa/2010/06/post_1637.php
9
6. شهبازی، ا. و علی بیگی، ا.ح. 1385 . واکاوی شایستگیهای دانشآموختگان کشاورزی برای ورود به بازارهای کار
10
24,-14 :(1) در کشاورزی. علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 2
11
7. طهماسبی گنجور، ط. و لبافی، ع. 1384 . تعاون و تأثیر آن بر بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاه. مجله کار و جامعه،
12
.23-21 :63
13
8. عربیون، ا.، عبدالهزاده، غ. و شریفزاده، ا. 1392 . بررسی و تحلیل گرایش به خوداشتغالی در بین دانشجویان (مورد
14
581,-591 :(4) دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، 44
15
9. کلدی، ع.، ازکیا، م. و شاه حیدریپور، م. 1391 . عوامل مؤثر در توسعه و اثربخشی طرحهای خوداشتغالی و
16
کارآفرینی دانشجویان شاهد و ایثارگر (مورد مطالعه: گروههای ایثارگری شهر تهران). مطالعات جامعهشناختی
17
.83 -101 :(7) ایران، 2
18
10 . موحدی، ر.، اکبری، ر.، یعقوبی فرانی، ا. و خداوردیان، م. 1389 . راهکارهای بهبود وضعیت اشتغال
19
دانش آموختگان رشته های کشاورزی (مطالعه موردی دانشگاه بوعلی سینا همدان). پژوهشهای ترویج و آموزش
20
.98 -85 :(4) کشاورزی، 3
21
11 . یعقوبی فرانی، ا.، حسینینیا، غ.، معتقد، م. و زلیخایی، ل. 1393 . کارکردهای بخش تعاون در تسهیل اشتغال زنان
22
.85-111 :(9) دانش آموختۀ کشاورزی شهرستان همدان. تعاون و کشاورزی، 3
23
12.Alibeige, A., and Zarafshani, K. 2006. Are agricultural graduates meeting employers'
24
expectations? A perspective from Iran. Perspectives in Education, 24(3): 53-61.
25
13.Bridgstock, R. 2010. The graduate attributes we've overlooked: Enhancing graduate
26
employability through career management skills. Higher Education Research and
27
Development, 28(1): 31-44.
28
14.Caliendo, M., Fossen, F.M., and Kritikos, A.S. 2011. Personality characteristics and the
29
decision tobecome and stay self-employed. DIW Berlin Discussion Paper No 1113.
30
15.Cannon, J.G. 2005. Perceptions of the influence of the Virginia governor’s school for
31
agriculture on VGSA Alumni. Doctoral dissertation, Virginia Polytechnic Institute and State
32
University.
33
16.De La Harpe, B., Radloff, A., and Wyber, J. 2000. Quality and generic (professional) skills.
34
Quality in Higher Education, 6(3): 231-243.
35
17.Esters, L.T., and Bowen, B.E. 2005. Factors influencing choices of urbanagricultural
36
education students. Journal of Agricultural Education, 46(2): 24-35.
37
18.Harvey, L., Locke, W., and Morey, A. 2002. Enhancing employability, recognizing
38
diversity: Making links between higher education and the world of work, London and
39
Manchester: Universities UK and CSU. Inc., UK.
40
19.Harvey, L., and Bowers-Brown, T. 2003. The employability of graduates: cross-country
41
comparisons. Proceedings of third research conference of Department for Education and
42
Skills, 5th December 2003: The Institution of Civil Engineers, London, UK., Pp: 107-123.
43
20.Hejazi, Y., Hashemi, S.M., and Malek-Mohammadi, I. 2008. Iranian agricultural graduates
44
and agri-business ventures. American Eurasian Journal of Agricultural and Environmental
45
Science, 4(3): 311-317.
46
21.Jackson, V. 2007. An insight into the career paths and employability of humanities
47
graduates. Journal of Employability and Humanities, 1: 1-12.
48
22.Kagaari, J.R.K. 2007. Evaluation of the effects of vocational choice and practical training on
49
students' employability. Journal of European Industrial, Training, 31(6): 449-471.
50
23.Khalil, A. 2013. Identification of barrier factors and potential solutions to SMEs
51
development among Jordanian manufacturing sector. Journal of Business and Management,
52
8(24): 132- 140.
53
24.Maya, I., and Anton, M. 2012. Barrier factors and potential solutions for Indonesian SMEs.
54
Procedia Economics and Finance, 4: 3- 12.
55
25.McQuaid, R.W., and Lindsay, C. 2005. The concept of employability. Urban Studies, 45(2):
56
26.Mertens, L. 2004. Training, Productivity and Labor Competencies in Organizations:
57
Concepts, Methodologies and Experiences. Montevideo: Cinterfor/ILO.
58
27.Movahedi, R. 2009. Competencies Needed by Agricultural Extension and Education
59
Undergraduates for Employment in the Iranian Labor Market. Berlin: dissertation. de
60
publications.
61
28.Myers, B.E., Dyer, J.E., and Washburn, S.G. 2005. Problems facing beginning agricultural
62
teachers. journal of Agricultural Education, 46(3): 47-55.
63
29.Packham, G., Jones, P., Miller, C., Pickernell, D., and Thomas, B. 2010. Attitudes towards
64
entrepreneurship education: a comparative analysis. Strategic Direction, 27(6): 568-586.
65
30.Robinson, J.S., Garton, B.L., and Terry, R. 2007. Identifying the employability skills needed
66
in the workplace according to supervisors of college of agriculture, food and natural
67
resources greduates. Journal of Southern Agricultural Education Research, 57(1): 95-100.
68
31.Sumberg, J. 2006. Establishing a national framework for enabling small commodity
69
producers' integration into supply chains. Paper prepared for the UNCTAD Expert Meeting
70
Enabling Small Commodity Producers in Developing Countries to Reach Global Markets,
71
32.Vargas Zuniga, F. 2004. 40 Questions on Labour Competency. Montevideo: Cinterfor.
72
33.Williams, G. 2009. Finance and Entrepreneurial Activity in Higher Education in a
73
Knowledge Society, in: M. Shattock (ed.), Entrepreneurialism in Universities and the
74
Knowledge Economy: Diversification and Organizational Change in European Higher
75
Education, Pp: 8-32.
76
34.Zhu, P., Wittmann, X., and Peng, M. 2011. Institution-based barriers to SMEs in China. Asia
77
Pacific Journal of Management, 2: 1-12.
78
ORIGINAL_ARTICLE
تحلیل ابعاد اجتماعی و فرهنگی کارآفرینی روستایی: ارایه دو مدل تحلیلی برای کارآفرینی روستایی بر اساس بازخوانی اندیشه های آگوست کُنت
در این مقاله که با رویکردی نظری به انجام رسیده؛ بر اساس بازخوانی و تحلیل انتقادی از افکار جامعهشناس فرانسوی، آگوست کُنت، مفاهیمی همچون جامعه صنعتی، سازماندهی معنوی و مفهوم دهش، دو مدل تحلیلی به منظور تبیین موثرتر پدیده کارآفرینی در روستاها، ارایه گردیده است. در مدل نخست، به استخراج و تفکیک سه پارادایم حاکم بر ادبیات و متون کارآفرینی پرداخته شده: رویکرد دایره المعارفی، رویکرد سنخشناسی و رویکرد فرهنگیِ مبتنی بر بستر. رویکرد آخر مبتنی است بر مفاهیم "جامعه صنعتی" و "معنویت سازماندهنده" در نظام فکری کُنت. در مدل دوم، سه گونه کارآفرینیِ زمینهمند و سازگار با محیطهای روستایی، یعنی «کارآفرینی بومشناختی»، «کارآفرینی مبتنی بر سرمایه اجتماعی» و «کارآفرینی اجتماعی» به عناصر و مولفههای تشکیلدهندهشان تجزیه شدهاند. کارآفرینی اجتماعی با بهرهگیری از مفهوم معنویت سازماندهنده در تقابل با بسیاری کارآفرینیهای غیرقانونی و کژکارکردهای آن قرار میگیرد. کارآفرینی بومشناختی، ماحصل همنوایی بالا با اجتماع و هنجارهای نوشکوفای زیستمحیطیِ آن است. درواقع این نوع از کارآفرینی درپی تعدیل اثرات مخرب ایدههای کارآفرینانه و حاکم کردن اخلاق زیستمحیطی بر آنهاست. و سرانجام، کارآفرینی مبتنی بر سرمایه اجتماعی، از رهگذر تعدیلی در نظریه جامعهشناختی مبادله اجتماعی جهت سازگار نمودن آن با مبحث کارآفرینی روستایی، درپی پیوند میان شبکهها و تعاملات محلی روستا، دین و سنت، با معادلات اقتصادی است. هدف اصلی مقاله، تاکیدی است بر گذار از ادبیات کارآفرینی روستاییِ غالب که بیشتر در حوزه اقتصاد تعریف میشود؛ به گونهای از کارآفرینی روستایی که بر بستری از عوامل اجتماعی و فرهنگی شکل میگیرد.
https://jead.gau.ac.ir/article_3863_3cc13ad99be9fa1546334aec11320423.pdf
2017-11-22
39
54
10.22069/jead.2018.10658.1159
کارآفرینی روستایی
جامعهشناسی
آگوست کُنت
فرهنگ
حسن
شهرکی
arm.shahraki@gmail.com
1
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل
LEAD_AUTHOR
ابراهیم
حیدری
ebrahimheydarii@gmail.com
2
کارشناس تسهیلات بانک کشاورزی شعبه مرکزی شهرستان اسدآباد و دانشجوی دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
AUTHOR
1. آرون، ر. 1384 . مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه شناسی (متن کامل). ترجمه: باقر پرهام. تهران: انتشارات
1
علمی و فرهنگی.
2
2. آزادآرمکی، ت. 1387 . جامعه شناسی فرهنگ. تهران: نشر علم.
3
3. احمدپور داریانی، م.، مقیمی، م. 1389 . مبانی کارآفرینی. تهران: نشر فراندیش.
4
4. پیران، پ.، موسوی، م.، شیانی، م. 1385 . کارپایه مفهومی و مفهوم سازی سرمایه اجتماعی. فصلنامه علمی پزوهشی
5
.44-9 : رفاه اجتماعی، 23
6
5. فاین، ب. 1385 . سرمایه اجتماعی و نظریه اجتماعی. ترجمه: محمد کمال سروریان. تهران: پژوهشکده مطالعات
7
راهبردی.
8
6. کردنائیج، ا.، زالی، م.، هومن، ح.ع.، حسینی، ش. 1386 . ابزار سنجش ویژگی های شخصیتی کارآفرینان ایرانی.
9
تهران: ت ر ب ی ت مدرس.
10
7. ربیعی، ع.، صادق زاده، ح. 1390 . بررسی رابطه سرمایه اجتماعی بر کارآفرینی. فصلنامه علمی- پژوهشی رفاه
11
.221-191 : اجتماعی، 41
12
8. ریتزر، ج. 1384 . نظریه جامعه شناسی در دوران معاصر. ترجمه: محسن ثلاثی. تهران: نشر علمی.
13
9. شریفزاده، ا.، حسینی، م. 1386 . سناریوهای بهسازی ترویج کشاورزی در جستجوی یک پارادایم نوین. تهران:
14
نشر آموزش کشاورزی.
15
10 . موحدی، ر.، یعقوبی فرانی، ا. 1391 . درآمدی بر کارآفرینی روستایی. همدان: نشر دانشگاه بوعلی سینا.
16
11 . شریف زاده، ا.، یدالله فارسی، ج.، مرادنژادی، ه.، و شریفی، م. 1388 . در: دانشنامه کارآفرینی. گروه نویسندگان.
17
تهران: بنیاد دانشنامه نگاری ایران و موسسه کار و تأمین اجتماعی.
18
12 . یشل، ر. 1391 . مبانی جامعه شناسی ارتباطات. ترجمه: کرامت الله راسخ. تهران: نشر نی.
19
13. Grebel, T., Pyka, A., and Hanusch, H. 2001. An evolutionary approach to the theory of
20
entrepreneurship, Germany: Department of Economics, University of Augsburg.
21
14. Hisrich, R., and Peters, M.P. 2002. Entrepreneurship. 5th edition, New York: Mc Graw Hill.
22
15. Johansson, E. 2000. Self-employment and liquidity constraints: evidence from Finland.
23
Scandinavian Journal of Economics, 102(1): 123-134.
24
16. Kaasa, A. 2009. Effects of different of social capital on innovative activity: Evidence from
25
Europe at the regional level, Technovation, 29: 218-233.
26
17. Kahan, D. 2013. Entrepreneurship in farming, FAO.
27
18. Licht, A., and Siegel, J.I. 2010. The Social Dimensions of Entrepreneurship
28
.Interdisciplinary Center Herzliya, Kanfe Nesharim St., Herzliya 46150, Israel.
29
19. McElwee, G. 2005. Developing entrepreneurial skills of farmers, ESOF series (SSPE-CT-
30
2005-006500), UK: University of Lincoln.
31
20. Meek, W.R., Pacheco, D.F., and York, J.G. 2010. The impact of social norms on
32
entrepreneurial action: Evidence from the environmental entrepreneurship context. Journal
33
of Business Venturing, 25: 493-509.
34
21. Poon, Jessie P.H., and et al., 2012. Social capital and female entrepreneurship in rural
35
regions: Evidence from Vietnam. Applied Geography, 35: 308-315.
36
22. Rightmyre, V. 2003. Missouri Rural Entrepreneurship Initiative (Columbia, SC: Community
37
Policy Analysis Centre, University of Missouri (Report R-2003-02).
38
23. Saxenian, A. 1994. Regional Advantage: Culture and Competition in Silicon Valley and
39
Route 128, Cambridge, MA: Harvard University Press.
40
24. Shahraki, H., Movahedi, R., and Yaghoubi Farani, A. 2016. From Arturo Escobar`s
41
development theory to Antony Giddens`s structuration theory: a social constructionist
42
analysis of rural entrepreneurship and multifunctional agriculture. Int. J. Agric. Resource.
43
Governance Ecol., 12: 406-426.
44
25. Shahraki, H., and Movahedi, R. 2017. Reconceptualizing rural entrepreneurship discourse
45
from a social constructionist perspective: A case study from Iran. Middle East Critique, 26:
46
26. Sheth, N.R. 2010. The social context of entrepreneurship. The Journal of Entrepreneurship,
47
19(2): 99-108.
48
27. Swedberg, R. 2000. The social science view of entrepreneurship: Introduction and practical
49
applications. Oxford University Press, UK.
50
28. Thomas, P.L. 2004. Empowering Rural Communities through Entrepreneurship, Paper
51
presented at Conference Sponsored by USDA Rural Development, Tuskegee University,
52
Tuskegee, Alabama.
53
29. Thornton, P.H. 1999. The Sociology of Entrepreneurship. Annual Review of Sociology, 25:
54
19–46.
55
30. Thornton, P.H., Ribeiro-Soriano, D., and Urbano, D. 2011. Socio-cultural factors and
56
entrepreneurial activity: An overview. International Small Business Journal, 29(2): 105-118.
57
31. Ulhøi, J.P. 2005. The social dimensions of entrepreneurship, Technovation, 25: 939-946.
58
ORIGINAL_ARTICLE
تشخیص فرصت های کارآفرینی کشاورزی: نقدی بر تعاریف موجود و معرفی مقیاسی برای سنجش آن
با توجه به اینکه تشخیص فرصت از قسمتهای کلیدی مطالعات کارآفرینی کشاورزی به شمار میرود، لذا بایستی شناخت فرصت در مرکز این مطالعات قرار گیرد. علیرغم اهمیت این موضوع، تا کنون به اندازه کافی به چرایی و چگونگی تشخیص فرصتهای کارآفرینانۀ کشاورزی پرداخته نشده است. به بیانی دیگر، محققان حوزۀ تشخیص فرصت کارآفرینی کشاورزی همواره با ابهامات و سؤالات اساسی مواجه هستند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از: فرصت چیست؟ فرق فرصت و ایده چیست؟ تشخیص فرصت چیست؟ تشخیص فرصت کارآفرینی کشاورزی چیست؟ چگونه میتوان تشخیص فرصت کارآفرینی کشاورزی را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد؟ در واقع، پاسخگویی به چنین سؤالاتی به یکی از عمدهترین چالشهای محققان حوزۀ تشخیص فرصت کارآفرینی کشاورزی تبدیل شده است. این در حالی است که تحقق اهدافی نظیر ارتقای قابلیت افراد جامعه برای تشخیص فرصت کارآفرینی در بخش کشاورزی، شناسایی عوامل اثرگذار بر تشخیص فرصتهای کارآفرینانۀ کشاورزی و توسعۀ کارآفرینی کشاورزی در وهلۀ نخست مستلزم پاسخگویی به این سؤالات است. علیرغم ادبیات گستردهای که در سایر کشورها در زمینۀ تشخیص فرصت وجود دارد، در کشور ما به این مسئله کمتر توجه شده است. لذا، به نظر میرسد پر کردن این شکاف مطالعاتی تا اندازهای میتواند راهگشای محققان و علاقمندان ورود به حوزۀ تشخیص فرصت در بخش کشاورزی باشد. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور پاسخگویی به سؤالات فوق، با هدف نقدی بر تعاریف تشخیص فرصتهای کارآفرینانۀ کشاورزی و معرفی مقیاسی برای سنجش آن انجام شده است.
https://jead.gau.ac.ir/article_3865_b44e592e908e8d6621b70cf35aaac8f6.pdf
2017-11-22
55
70
10.22069/jead.2018.13454.1271
فرصت
ایده
تشخیص فرصت کارآفرینی کشاورزی
سنجش تشخیص فرصت
مژگان
خوش مرام
mkhoshmaram3@gmail.com
1
دانشگاه رازی
LEAD_AUTHOR
کیومرث
زرافشانی
zarafshani2000@yahoo.com
2
دانشیار دانشگاه رازی
AUTHOR
شهاب
خوش خوی
khoshkhooi.sh@gmail.com
3
معاون پارک علم و فناوری
AUTHOR
امیر حسین
علی بیگی
baygi1@gmail.com
4
دانشیار دانشگاه رازی
AUTHOR
علی اصغر
میرک زاده
mirakzadeh_ali@yahoo.com
5
استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه
AUTHOR
. -1 احمدپورداریانی، م. 1386 . کارآفرینی: تعاریف، نظریات، الگوه.ا تهران: شرکت پردیس 57
1
-2 جهانگیری، علیاصغر. 1394 . هزار راه نرفته در کسب و کار و اشتغال. تهران: لوح دانش.
2
-3 حاجی میررحیمی، سید داود. 1393 . ترویج، آموزش و کارآفرینی کشاورزی. تهران: نشر آموزش کشاورزی.
3
-4 خوشمرام، مژگان. 1395 . طراحی الگوی تشخیص فرصتهای کارآفرینی در بین کارآفرینان بخش کشاورزی
4
استان کرمانشا.ه پایان نامه دکتری، دانشگاه رازی، دانشکده کشاورزی، گروه ترویج و آموزش کشاورزی.
5
-5 رکن الدین افتخاری، ع.، سجاسی قیداری، ح.، رضوی، ح. 1389 . راهبردهای توسعۀ کارآفرینی کشاورزی در مناطق
6
.1-29 :(3) روستایی: مطالعۀ موردی روستاهای شهرستان خدابنده. فصلنامه روستا و توسعه، 13
7
-6 صارمی، م.، علیزاده ثانی، م.ک. 1388 . بررسی عوامل تأثیرگذار بر فرآیند شناسایی فرصتهای کارآفرینی بین
8
.103-122 :(3) کارآفرینان برتر منتخ . ب توسعه کارآفرینی، 1
9
-7 صمدآقایی، جلیل. 1382 . سازمانهای کارآفری . ن موسسه آموزش و پژ وهش مدیریت و برنامهریزی، چاپ دوم،
10
تهران: نشر مرکز آموزش مدیریت.
11
-8 علیآبادی، و.، عطایی، پ.، موحدی، ر. 1395 . بررسی تأثیر تفکر استراتژیک و سرمایۀ اجتماعی بر تشخیص
12
فرصتهای کارآفرینانه در بین جوانان روستایی (مطالعۀ موردی: شهرستان کنگاور). پژوهش و برنامهریزی
13
.95 -110 :(2) روستایی، 5
14
-9 علیخانی دادوکلایی، م.، اصغرنژاد، ل. 1393 . اهمیت و ضرورت توجه به کارآفرینی در برنامههای آموزش
15
کشاورزی. کارآفرینی در کشاورزی، جلد اول، شماره دوم.
16
-10 قلیپور، ر.، آقاجانی، ح. ع.، کرامتی کریمی، م.ع. 1388 . بررسی عوامل مؤثر بر تشخیص فرصتهای کارآفرینانه
17
.123-158 :(3) در حوزة فناوری اطلاعات. توسعه کارآفرینی، 2
18
-11 کلاگر، پ.، آقائی، م. 1393 . بررسی نقش کارآفرینی کشاورزی در توسعه روستایی. کارآفرینی در کشاورزی، 1
19
.61-83 :(1)
20
.51-85 :(1) -12 محمدی الیاسی، قنبر. 1387 . موضوع کارآفرینی به عنوان یک حوزة علم . ی توسعه کارآفرینی، 1
21
-13 معصومی، ا.، زمانی، ن. 1393 . مدل تشخیص فرصتهای کارآفرینانه در بخش کشاورزی. کارآفرینی در
22
.1 -18 :(4) کشاورزی، 1
23
.35-43 :(5) -14 موسوی بازرگان، س.ج. 1384 . تبیین، تجزیه و اندازهگیری مهارت فرصتشناس . ی رشد فناوری، 2
24
-15 یگانگی، ص. 1383 . بررسی تأثیر منابع اجتماعی اطلاعات بر تشخیص فرصت در کسب وکارهای کوچک
25
متوسط صنایع غذایی شهر تهرا . ن تهران: دانشکده مدیریت.
26
16.Anietie, E., Efi, E., and Osim, E. 2014. Social Entrepreneurship: A Panacea for Correcting
27
Economic Growth and Development Paradoxes in Less Developing Countries: A Case of
28
Nigerian Economy. Academic Journal of Interdisciplinary Studies, ISSN 2281 3993(Print)
29
ISSN 2281-4612.
30
17.Ardichvili, A., Cardozo, R., and Ray, S. 2003. A theory of entrepreneurial opportunity
31
identification and development. Journal of Business Venturing, 18(3): 105-103.
32
18.Baron, R. 2004. Cognitive Perspective: A valuable Tool for Answering Entrepreneurship’s
33
Basic why Questions. Journal of Business Venturing, 19(2): 221–239.
34
19.Baron, R.A. 2003. Opportunity recognition: a cognitive perspective. AOM ENTPAP.
35
20.Baron, R.A. 2007. Entrepreneurship: a process perspective. In The Psychology of
36
Entrepreneurship. London: Lawrence Erlbaum Associates.
37
21.Baron, R.A., and Shane, S.A. 2005. Entrepreneurship, A Process Perspective. By South-
38
Western, Part of the Thomson Corporation.
39
22.Baron, R., and Ensley, M.D. 2006. Opportunity recognition as the detection of meaningful
40
patterns: Evidence from comparisons of novice and experienced entrepreneurs. Management
41
Science, 52(9): 1331-1344.
42
23.Barringer, B.R., and Ireland, R.D. 2006. Entrepreneurship: Successfully Launching new
43
Ventures. Pearson Prentice Hall.
44
24.Bhave, M.P. 1994. A process model of entrepreneurial venture creation. Journal of Business
45
Venturing, 9(3): 223-242.
46
25.Corbett, A.C. 2007. Learning asymmetries and the discovery of entrepreneurial
47
opportunities. Journal of Business Venturing, 22: 97-118.
48
26.Drucker, P. 1985. Innovation and Entrepreneurship. Practice and Principles. New York,
49
Harper and Row.
50
27.Faggio, G., and Silva, O. 2014. Self-employment and entrepreneurship in urban and rural
51
labour markets. Journal of Urban Economics, 84: 151-163.
52
28.Fatima, S., Iqbal, S., Rehman, F.U., and Ali, M. 2011. A study of factors affecting
53
opportunity recognition process: Case Study of Pakistan an opportunity recognition process
54
Framework. Interdisciplinary Journal of Contemporary Research in Business, 3(8): 1106-
55
29.Gregoire, D.A., Shepherd, D.A., Schurer Lambert, L. 2009. Measuring opportunity
56
recognition belifs: illustrating and validating an experimental approach. Organizational
57
Research Methods, 13(1): 114-145.
58
30.Hansen, D.J., Shrader, R., and Monllor, J. 2011. Defragmenting Definitions of
59
Entrepreneurial Opportunity. Journal of Small Business Management, 49(2): 283-304.
60
31.Hashemzehi, A., Bahrinejad, R., Lashgari, H., and Hashemzehi, M. 2013. Foundations of
61
opportunity recognition: A cognitive perspective. Reef Resources Assessment and
62
Management Technical Paper, 38(2): 196-204.
63
32.Hayton, J., Chandler, G.N., and Detienne, D.R. 2011. Entrepreneurial opportunity
64
identification and new firm development processes: a comparison of family and non-family
65
new ventures. Entrepreneurship and Innovation Management, 13(1): 12-31.
66
33.Henry, C., Frances H., and Claire, L. 2003. Entrepreneurship education and training.
67
London: Ashgate.
68
34.Hessels, J., Van Gelderen, M., and Thurik, R. 2008. Entrepreneurial aspirations,
69
motivations, and their drivers. Small Business Economics, 31: 323-339.
70
35.Hills, G.E., Lumpkin, G.T., and Singh, R.P. 1997. Opportunity recognition: Perceptions and
71
behaviors of entrepreneurs. Frontiers of Entrepreneurship Research, Proceedings of the
72
Babson-Kauffman Entrepreneurship Research Conference.
73
36.Kayne, J. 2002. Discussion starter: decoding the entrepreneurship Genome. In: National
74
Center for Rural Entrepreneurship (ed.) Rural America. Washington, D.C.: National Center
75
for Rural Entrepreneurship.
76
37.Kontinen, T., and Ojala, A. 2011. International opportunity recognition among small and
77
medium-sized family firms. Journal of Small Business Management, 49(3): 490-514.
78
38.Krueger, N.F. 1993. The Impact of Prior Entrepreneurial Exposure on Perceptions and New
79
Venture Feasibility and Desirability. Entrepreneurship Theory and Practice, 18: 5–21.
80
39.Lee, J.H., and Venkataraman, S. 2006. Aspirations, market offerings, and the pursuit of
81
entrepreneurial opportunities. Journal of Business Venturing, 21: 107–123.
82
40.Lukes, M. 2008. Opportunity Recognition and Development. Teaching Psychology of
83
Entrepreneurship, Perspective from Six European Countries, 181- 202.
84
41.Lumpkin, G.T., and Lichtenstein, B.B. 2005. The role of organizational learning in the
85
opportunity recognition process. Entrepreneurship: Theory and Practice, 29(4): 451–472.
86
42.McCline, R.L., Bhat, S., and Baj, P. 2000. Opportunity recognition: an exploratory
87
investigation of a component of the entrepreneurial process in the context of the
88
health care industry. Entrepreneurship Theory and Practice, Winter, Pp: 81–94.
89
43.McMullen, J.S., Plummer, L.A., and Acs, Z.J. 2007. What is an Entrepreneurial
90
Opportunity. Small Business Economics, 28: 273-283.
91
44.McMullen, J., and Shepherd, D. 2006. Entrepreneurial action and the role of uncertainty in
92
the theory of the entrepreneur. Academy of Management Review, 31: 132-152.
93
45.Ozgen, E., and Baron, R. 2007. Social sources of information in opportunity recognition:
94
Effects of mentors, industry networks, and professional forums. Journal of Business
95
Venturing, 22(2): 174-192.
96
46.Plummer, L.A., Haynie, J.M., and Godesiabois, J. 2007. An eassy on origins of
97
entrepreneurial opportunity. Small Business Economics, 28(4): 363- 379.
98
47.Puhakka, V. 2010. Versatile and flexible use of intellectual capital in entrepreneurial
99
opportunity discovery. Journal of Management Research, 2(1): 1-26.
100
48.Sarasvathy, S.D. 2003. Entrepreneurship as a scince of artificial. Journal of Economic
101
Psychology, 24(2): 203- 220.
102
49.Shane, S.A. 2003. A general theory of entrepreneurship: The individual-opportunity nexus.
103
Edward Elgar Pub.
104
50.Shane, S., and Venkataraman, S. 2000. The promise of entrepreneurship as a field of
105
research. The Academy of Management Review, 25(1): 217–226.
106
51.Shepherd, D.A., and Detienne, D.R. 2005. Prior Knowledge, Potential Financial Reward,
107
and Opportunity Identification. Entrepreneurship Theory and Practice. Available at
108
Http://www.elearnica.ir.
109
52.Singh, R.P. 2000. Entrepreneurial Opportunity Recognition through Social Networks.
110
Garland Publishing, New York, NY.
111
53.Timmons, J.A. 1999. New Venture Creation. Boston. MA: Irwin McGraw-Hill.
112
54.Timmons, J.A., and Spinelli. S. 2007. New venture creation: Entrepreneurship for the 21st
113
century. New York: McGraw-Hill.
114
55.Timmons, J.A. 1990. New business opportunities: getting to the right place at the right time.
115
Acton: Brick House.
116
56.Tropman, J. 1989. Entrepreneurial Systems for the 1990s: Their Creation, Structure and
117
Management. United State of America: Greenwood Publishing Group, Incorporated.
118
57.Ucbasaran, D., Westhead, P., and Wright, M. 2009. The extent and nature of opportunity
119
identification by repeat entrepreneurs. Journal of Business Venturing, 24(2): 99-115.
120
58.Venkataraman, S. 1997. The Distinctive Domain of Entrepreneurship Research. Advances in
121
Entrepreneurship, Firm Emergence and Growth, 3: 119-138.
122
ORIGINAL_ARTICLE
جهتدهی توسعه روستایی از طریق راهبرد کارآفرینانه اقتصاد غیرزراعی
کارآفرینی یکی از مهمترین تعیینکنندههای توسعه روستایی به شمار میرود. توسعه این مفهوم در نواحی روستایی نیازمند یک راهبرد کارآفرینانه است. اما طراحی و اجرای یک راهبرد عملیاتی، کار دشواری است. برای این منظور، مراجعه به رهیافتهای توسعه روستایی مفید خواهد بود، زیرا سیاستهای توسعه روستایی ریشه در این رهیافتها دارند. امروزه، پارادایمهای توسعه روستایی از تمرکز خود بر توسعه بخش کشاورزی کاسته و توسعه روستایی را از توسعه کشاورزی متمایز کردهاند. به دنبال چنین رویکردی، گرایش مشترک رهیافتهای جدید توسعه روستایی بهسوی مفهومی با عنوان اقتصاد غیرزراعی روستایی سوق یافته است. این مفهوم، دارای اهداف و عناصر همراستا با مفهوم کارآفرینی است. ازاینرو، بررسی کاربرد اقتصاد غیرزراعی بهعنوان راهبرد کارآفرینانه برای توسعه روستایی، هدف این پژوهش مروری بوده است. در این راستا، ابتدا مباحث کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن بهوسیله این مباحث، به تحلیل مفهوم اقتصاد غیرزراعی روستایی پرداخته شده است. در نهایت، مباحث کارآفرینی با ویژگیهای فعالیتهای غیرزراعی، مطابقت داده شده است. نتایج بررسیهای این مطالعه، ظرفیت کاربرد اقتصاد غیرزراعی روستایی بهعنوان راهبرد کارآفرینانه را تأیید میکند. در پایان، الزامات و چالشهای کاربرد اقتصاد غیرزراعی روستایی مورد بحث قرار گرفتهاند.
https://jead.gau.ac.ir/article_3867_8820ae4a0bb6246c3b54e2d54b345e20.pdf
2017-11-22
71
87
10.22069/jead.2018.14001.1286
اقتصاد غیرزراعی
توسعه روستایی
راهبرد کارآفرینانه
کارآفرینی روستایی
احسان
معصومی
masoomi_ehsan@yahoo.com
1
دانشگاه شیراز
LEAD_AUTHOR
داریوش
حیاتی
hayati@shirazu.ac.ir
2
استاد بخش ترویج وآموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
AUTHOR
1. احسانیفر، ت.، رستمی، ف.، نادری، ن.، رضایی، ب. 1395 . موانع و راهکارهای توسعه کارآفرینی در بخش
1
.1-15 :(2) کشاورزی. نشریه کارآفرینی در کشاورزی. 3
2
2. احمدپور داریانی، م.، مقیمی، س.م. 1392 . مبانی کارآفرینی. انتشارات نگاه دانش، تهران.
3
3. اکبریان رونیزی، س.، شیخ بیگلو، ر. 1395 . ظرفیت تحمل توسعه گردشگری روستایی و تدوین برنامه راهبردی
4
.481-495 :(4) روستای قلات (شهرستان شیراز). فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، 3
5
4. رضائی، ر.، حسینی، س.م. و محمدی پابندی، م. 1394 . شناسایی و تحلیل موانع توسعه کارآفرینی سازمانی در
6
.143-156 :(2) تعاونی های توسعه روستایی استان زنجا . ن فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، 2
7
5. سجاسی قیداری، ح.، شایان، ح.، نوربخش رزمی، ز. 1393 . تحلیل نقش کارآفرینی فعالیت های غیرکشاورزی در
8
ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان مورد: روستاهای بخش شاندیز شهرستان بینالود. فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه
9
.55 -76 :(2) روستایی، 4
10
6. غفاری، غ.، میرزایی، ح.، کریمی، ع. 1390 . بررسی رابطه صنعت و کیفیت زندگی- مقایسه موردی مناطق روستایی
11
.1-24 :(1) شهرستان قرو.ه مجله توسعه روستایی، 3
12
-62 :( 204 و 205 ) 7. فاضلبیگی، م.م.، یاوری، غ. 1388 . تعاون روستایی سرآغازی بر توسعه کارآفرین . ی تعاون، 20
13
8. کریمی، س. 1395 . بررسی نقش هوش هیجانی در توسعه قصد کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی (مطالعه موردی:
14
.71-84 :(1) دانشگاه های بوعلی سینا، رازی، کردستان و لرستان.) علوم ترویج و آموزش کشاورزی ایران، 12
15
ایران. ( NGOs) 9. مقیمی، س.م. 1383 . کارآفرینی در نهادهای جامعه مدنی: پژوهشی در سازمانهای غیر دولتی
16
انتشارات دانشگاه تهران و مرکز کارآفرینی دانشگاه تهران، تهران.
17
10. Adiyia, B., Vanneste, D., and Van Rompaey, A. 2017. The poverty alleviation potential of
18
tourism employment as an off-farm activity on the local livelihoods surrounding Kibale
19
National Park, western Uganda. Tourism and Hospitality Research, 17(1): 34-51.
20
11. Alsos, G.A., Carter, S., and Ljunggren, E. (Eds.). 2011. The handbook of research on
21
entrepreneurship in agriculture and rural development. Edward Elgar Publishing.
22
12. Ardichvili, A., Cardozo, R., and Ray, S. 2003. A theory of entrepreneurial opportunity
23
identification and development. Journal of Business venturing, 18(1): 105-123.
24
13. Barrett, C.B., Reardon, T., and Webb, P. 2001. Nonfarm income diversification and
25
household livelihood strategies in rural Africa: concepts, dynamics, and policy
26
implications. Food policy, 26(4): 315-331.
27
14. Bassand, M. 1986. Self-reliant development in Europe: theory, problems, actions. Gower
28
Publishing Company.
29
15. Bhandari, H. 2009. Sustainability of rural development projects. The eighth in a series of
30
discussion papers produced by the Asia and the Pacific Division, IFAD.
31
16. Binswanger-Mkhize, H.P. 2012. India 1960-2010: Structural Change, the Rural Non-farm
32
Sector, and the Prospects for Agriculture. In Berkeley, California: Department of
33
Agricultural and Resource Economics, University of California, Berkeley. Available at
34
http://are.berkeley. Edu/documents/seminar/Binswanger. May.
35
17. Binswanger-Mkhize, H.P., Johnson, T., Samboko, P.C., and You, L. 2016, September. The
36
impact of urban growth on agricultural and rural non-farm growth in Kenya. In 2016 AAAE
37
Fifth International Conference, Addis Ababa, Ethiopia (No. 249274). African Association of
38
Agricultural Economists (AAAE). September 23-26.
39
18. Brunori, G., and Rossi, A. 2000. Synergy and coherence through collective action: some
40
insights from wine routes in Tuscany. Sociologia ruralis, 40(4): 409-423.
41
19. Bull, I., and Willard, G.E. 1993. Towards a theory of entrepreneurship. Journal of business
42
venturing, 8(3), 183-195.
43
20. Casini, L., Contini, C., and Romano, C. 2012. Paths to developing multifunctional
44
agriculture: insights for rural development policies. International journal of agricultural
45
resources, governance and ecology, 9(3-4): 185-203.
46
21. Cheah, H.B. 1990. Schumpeterian and Austrian entrepreneurship: Unity within
47
duality. Journal of Business Venturing, 5(6): 341-347.
48
22. Davis, B., Winters, P., Carletto, G., Covarrubias, K., Quiñones, E.J., Zezza, A., and
49
DiGiuseppe, S. 2010. A cross-country comparison of rural income generating
50
activities. World Development, 38(1): 48-63.
51
23. Davis, J.R. 2003. The Rural Non-Farm Economy, Livelihoods and their
52
Diversification. Issues and Options. Department for International Development. London.
53
24. Drucker, P. 2014. Innovation and entrepreneurship. Routledge.
54
25. Du, H. 1990. Causes of rapid rural industrial development. In: Byrd, W., Lin, Q. (Eds.),
55
China’s Rural Industry: Structure, Development, and Reform. Oxford University Press for
56
the World Bank, New York (Chapter 3).
57
26. Dutz, M. (Ed.). 2007. Unleashing India's innovation: toward sustainable and inclusive
58
growth. World Bank Publications.
59
27. Fatima, S., Iqbal, S., Rehman, F.U., and Ali, M. 2011. A study of factors affecting
60
opportunity recognition process—Case Study of Pakistan an opportunity recognition process
61
Framework. Interdisciplinary Journal of Contemporary Research in Business, 3(8): 1106-
62
28. Francis, E., and Hoddinott, J. 1993. Migration and differentiation in western Kenya: A tale
63
of two sub‐locations. The Journal of Development Studies, 30(1): 115-145.
64
29. Gans, J.S., Stern, S., and Wu, J. 2016. Foundations of entrepreneurial strategy. Electronic
65
copy available at: http://ssrn.com/abstract=2844843.
66
30. Gupta, V.K., and York, A.S. 2008. Attitudes toward entrepreneurship and small business:
67
Findings from a survey of Nebraska residents and small business owners. Journal of
68
Enterprising Communities: People and Places in the Global Economy, 2(4): 348-366.
69
31. Haggblade, S., Hazell, P., and Reardon, T. 2010. The rural non-farm economy: Prospects for
70
growth and poverty reduction. World Development, 38(10): 1429-1441.
71
32. Hayton, J., Chandler, G.N., and DeTienne, D.R. 2011. Entrepreneurial opportunity
72
identification and new firm development processes: a comparison of family and non-family
73
new ventures. International Journal of Entrepreneurship and Innovation Management, 13(1):
74
33. Hazell, P.B., and Rahman, A. (Eds.). 2014. New directions for smallholder agriculture. OUP
75
34. Heilbrunn, S. 2008. Factors influencing entrepreneurial intensity in communities. Journal of
76
Enterprising Communities: People and Places in the Global Economy, 2(1): 37-51.
77
35. Herron, L., and Sapienza, H.J. 1992. The entrepreneur and the initiation of new venture
78
launch activities. Entrepreneurship: Theory and Practice, 17(1): 49-55.
79
36. Hörisch, J., Kollat, J., and Brieger, S.A. 2017. What influences environmental
80
entrepreneurship? A multilevel analysis of the determinants of entrepreneurs’ environmental
81
orientation. Small Business Economics, 48(1): 47-69.
82
37. Hussein, K., and Nelson, J. 2016. Sustainable livelihoods and livelihood diversification. IDS
83
working paper 69. Brighton, UK.
84
38. Karimzadeh, H., Nikjoo, M., Sadrmosavi, M.S., and Kohestani, H. 2014. Identify the factors
85
in creating entrepreneurial opportunities in the tourism sector in rural areas using
86
structural equation model (SME). Geography and Environmental Planning, 25(2): 269-290.
87
39. Lanjouw, J.O., and Lanjouw, P. 2001. The rural non‐farm sector: issues and evidence from
88
developing countries. Agricultural economics, 26(1): 1-23.
89
40. Lenox, M., and York, J.G. 2011. Environmental entrepreneurship. The Oxford handbook of
90
business and natural environment, 70-92.
91
41. Liedholm, C. 2007. Enterprise dynamics in the rural nonfarm economy.Transforming the
92
rural nonfarm economy: Opportunities and threats in the developing world, ed. S. Haggblade
93
PBR Hazell and T. Reardon, 99-114.
94
42. Mair, J., and Marti, I. 2006. Social entrepreneurship research: A source of explanation,
95
prediction, and delight. Journal of world business, 41(1): 36-44.
96
43. Malekian, A., Hayati, D., and Aarts, N. 2017. Conceptualizations of water security in the
97
agricultural sector: Perceptions, practices, and paradigms. Journal of Hydrology, 544: 224-
98
44. Moseley, M.J. 2004. Sustainable Rural Development: the Role of Community Involvement
99
and Local Partnerships. NATO Science Series Sub Series V Science and Technology
100
Policy, 41: 125-135.
101
45. Nemes, G. 2005. Integrated rural development-The concept and its operation (No. MT-DP-
102
2005/6). IEHAS Discussion Papers.
103
46. Oriarewo, G.O., Chukwujioke, K., Aondoseer, A., and Aondoseer, A. 2013. Entrepreneurial
104
Perceptions and Knowledge among Graduates of Nigerian Universities. International
105
Journal of Scientific and Research Publications, 3(6): 1-8.
106
47. Ozgen, E., and Minsky, B.D. 2007. Opportunity recognition in rural entrepreneurship in
107
developing countries. International Journal of Entrepreneurship, 11: 49.
108
48. Poulton, C., Kydd, J., and Dorward, A. 2006. Overcoming market constraints on pro‐poor
109
agricultural growth in Sub‐Saharan Africa. Development policy review, 24(3): 243-277.
110
49. Reardon, T. 1997. Using evidence of household income diversification to inform study of the
111
rural nonfarm labor market in Africa. World development, 25(5): 735-747.
112
50. Sarwoko, E., Surachman, A., and Hadiwidjojo, D. 2013. Entrepreneurial characteristics and
113
competency as determinants of business performance in SMEs. IOSR Journal of Business
114
and Management, 7(3): 31-38.
115
51. Wall Street Journal. 2014. ‘China Inc. Moves Factory Floor to Africa. Rise Wages at Home
116
Spur Makers of Shoes, TVs, Cars to Expand on the Continent’. Wonacott, P., 14 May, 2014.
117
(http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304788404579519631654112594)
118
52. West, M.A., and Altink, W.M. 1996. Innovation at work: Individual, group, organizational,
119
and socio-historical perspectives. European Journal of Work and Organizational
120
Psychology, 5(1): 3-11.
121
53. Wiggins, S. 2016. Agricultural and rural development reconsidered a guide to issues and
122
debates. IFAD Research Series 1.
123
ORIGINAL_ARTICLE
بررسی زنجیره تأمین در بخش کشاورزی (مطالعه موردی: تولید و پرورش توت فرنگی در شهرستان رامیان، استان گلستان)
هدف این پژوهش بررسی زنجیره تأمین نهادههای مصرفی در تولید و عرضه توتفرنگی در شهرستان رامیان است. این تحقیق به صورت کیفی و با روش پدیدارشناسی؛ جمعآوری دادهها با تکیه بر مصاحبه کیفی نیمهساختارمند و مشاهده مستقیم انجام شد. نمونه نمایا با حجم (تعداد: 55) متشکل از مشارکتکنندگان: کشاورزان توتفرنگیکار، فروشندگان و تأمینکنندگان نهادهها در منطقه با استفاده از روش نمونهگیری گلولهبرفی انتخاب شدند. دادههای گردآوری شده با شیوه نگاشت ذهنی و روایتگری تحلیل شد. بررسی زنجیره تأمین نهادهها توت فرنگی نشان داد که تأمین نهادهها متفاوت است. یافتهها نشان داد که بخش کشاورزی شهرستان رامیان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص و شرایط آب و هوایی کوهستانی در زمینه کشت توت فرنگی موفق عمل نموده است. توسعه زنجیره توتفرنگی با برگزاری جشنوارههای محلی در فصل برداشت، ایجاد بازارچههای محلی و بازارچههای فروش کنار جادهای، فرآوری و تولید محصولات جانبی توتفرنگی (مربا، ژله، مارمالاد) توأم با توسعه برند منطقهای ممکن است.
https://jead.gau.ac.ir/article_3866_0f7274dbaa49b7e32f00d5cadb40819a.pdf
2017-11-22
89
104
10.22069/jead.2017.13541.1275
مدیریت زنجیره تأمین
توتفرنگی
شهرستان رامیان
تحقیق کیفی
نگاشت ذهنی
مرضیه
میری
m.miri8807@gmail.com
1
دانشجوی کارشناسی ارشد-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
LEAD_AUTHOR
محمدشریف
شریفزاده
sharifsharifzadeh@gmail.com
2
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
غلامحسین
عبدالله زاده
abdollahzd @ ut.ac.ir
3
دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
احمد
عابدی سروستانی
abediac@yahoo.com
4
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
AUTHOR
1. توحیدلو، ق.، سوری، م.، قره خانی، غ. و حکمتی، ج. 1388 . کشت ارگانیک توت فرنگی. نشر علم کشاورزی ایران.
1
:( 2. حیدری، خ. 1387 . بهرهوری کل عوامل تولید گندم در استان مرکزی. فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه، ( 28
2
1-7 :(14) 3. حیدری قرهبلاغ، ه. 1388 . شناسایی و عارضهیابی مدیریت زنجیره تأمین. فصلنامه مدیریت، 6
3
4. خالدی، م، و امجدی، ا. 1387 . اهمیت و کاربرد مدیریت زنجیره عرضه در بخش کشاورزی و صنایع وابسته به آن.
4
مقاله ارائه شده به هفتمین کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی ایران، 14 و 15 بهمن ماه، تهران، کرج.
5
5. زندحسامی، خ، و ساوجی، آ. 1391 . مدیریت ریسک در مدیریت زنجیره تأمین. فصلنامه مدیریت توسعه و تحول،
6
6. قلیپور سلیمانی، ع.، شاهرودی، ک. و سلیمی، ا. ( 1389 ). عملکرد زنجیره تأمین صنایع پتروشیمی (تأثیر عوامل
7
مکانیابی تولید، عدم اطمینان زنجیره تأمین و اقدامات ساخت و تولید). فصلنامه مدیریت صنعتی دانشکده علوم
8
.1 -10 :(14) انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، 5
9
7. لطیفی، س.، سعدی، ح.، شعبانعلی فمی، ح. و مشرف، م. 1392 . تحلیل اثرات اقتصادی- اجتماعی تعاونی های فرش
10
.117 -139 : دستباف روستایی استان همدا . ن نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی، سال چهاردهم، 32
11
8.Beamon, B.M. 1999. Measuring supply chain performance. International journal of operations
12
and production management, 19(3): 275-292.
13
9.Chopra, S., and Mendl, P. 2001. Supply chain management. Upper Saddle River, NJ, Prentice-
14
Hall, Inc, 33-37.
15
10.Colin, M., Galindo, R., and Hernández, O. 2015. Information and communication technology
16
as a key strategy for efficient supply chain management in manufacturing SMEs. Procedia
17
Computer Science, 55: 833-842.
18
11.Ferreira, M.D., Sargent, S.A., Brecht, J.K., and Chandler, C.K. 2008. Strawberry fruit
19
resistance to simulated handling. Scientia Agricola, 65(5): 490-495.
20
12. Getachew, D.W., Zemedu, L., and Wassie, A. 2016. Mushroom value chain analysis in
21
Addis Ababa, Ethiopia. Journal of Agricultural Extension and Rural Development, 8(8):
22
13.Kaynak, H., and Hartley, J.L. 2008. A replication and extension of quality management into
23
the supply chain. Journal of Operations Management, 26(4): 468-489.
24
14.Miller, C. 2012. Agricultural value chain finance strategy and design. IFAD (International
25
Fund for Agricultural Development) Available at: www.ifad.org.
26
15.Roekel, J. 2008. Agri-food value chain development and future prospects. Paper presented at
27
training Course on Supply chain Management for agribusiness enterprises, Bangkok,
28
16.Tripathy, S., Aich, S., Chakraborty, A., and Lee, G.M. 2016. Information technology is an
29
enabling factor affecting supply chain performance in Indian SMEs: A structural equation
30
modelling approach. Journal of Modelling in Management, 11(1): 269-287.
31
17.Wiengarten, F., Humphreys, P., Gimenez, C., and McIvor, R. 2016. Risk, risk management
32
practices, and the success of supply chain integration. International Journal of Production
33
Economics, 171: 361-370.
34