فرصت‌های کارآفرینی در بخش تولیدات دامی استان کرمانشاه

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 عضو هیأت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

2 عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا

3 کارشناس ارشد کارآفرینی

چکیده

در تعاریف کارآفرینی به طور فراوانی بر تشخیص فرصت به‌ عنوان مهم‌ترین گام در فرایند کارآفرینی تمرکز شده است. همچنین توانایی تشخیص فرصت را می‌توان به‌ عنوان یکی از ویژگی‌های کارآفرینان دانست. بر همین اساس بخش عمده‌ای از مطالعات کارآفرینی به این موضوع اختصاص ‌یافته و شناسایی فرصت‌های کارآفرینانه در بخش‌های مختلف به یکی از موضوعات جذاب در تحقیقات کارآفرینی تبدیل ‌شده است. بخش کشاورزی و زیر بخش‌های آن از جمله امور دام از بخش‌های اقتصادی است که در دهه‌های اخیر با شتاب نسبی رشد مناطق شهری بر پایه تولیدات صنعتی، کمتر مورد توجه کارآفرینان قرار گرفته و فرصت‌های موجود در آن مورد شناسایی قرار نگرفته است. بر این مبنا در این تحقیق پس از تبیین مقوله فرصت و فرصت شناسی، به ارائه فرصت‌های کارآفرینانه در زیر بخش امور دام و صنایع و خدمات وابسته با تأکید بر ظرفیت‌های این بخش در استان کرمانشاه پرداخته‌ شده است. بر مبنای یافته‌های بخش پیمایشی تحقیق که با رویکرد کیفی با بهره‌گیری از نظرات 36 نفر از کارآفرینان و آگاهان به این بخش انجام شد، فرصت‌های کارآفرینانه در این بخش در هجده طبقه کلی قرار گرفت که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از: پروار‌بندی دام، پرورش دام‌های شیری، تولید محصولات لبنی، تولید خوراک دام، تولید محصولات دامی ارگانیک، محصولات چرم، پرورش و تولید کرم ابریشم، تولید و فروش تجهیزات دام و طیور، تولید محصولات عسلی. در گام بعد با مراجعه به نمونه‌های تحقیق، فرصت‌های کسب‌وکار در هر یک از طبقات با در نظر گرفتن معیارهایی نظیر سرمایه، تقاضا و روندهای بازار شناسایی شد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Entrepreneurial opportunities in Livestock production in Kermanshah province

چکیده [English]

ﻧﺸﺮﯾﻪکﺎرآﻓﺮﯾﻨی در کﺸﺎورزی)3(، ﺷﻤﺎره )1(ﺑﻬﺎر1395
136
Journal of Entrepreneurship in Agriculture Vol. 3 (1), 2016
http://jead.gau.ac.ir
Entrepreneurial opportunities in Livestock production in
Kermanshah province
*Gh. Hosseininia1, A. Yaghoubi Farani2 and M. Salesi3
1Assistant Prof., Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran,
2Assistant Prof., Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan,
3M.Sc. in Entrepreneurship Management
Received: 29/4/2016 ; Accepted: 27/5/2016
Abstract2
Recognizing opportunities is an essential component in entrepreneurship and its
process. In many definitions of entrepreneurship, it is significantly focused on
opportunity recognition as an important step in entrepreneurship development.
Also ability to find opportunities is one of the entrepreneur’s characteristics that
entrepreneurship process may not be possible without that. Accordingly, much of
entrepreneurship studies and literature devoted to this topic and opportunity
recognition has become one of the threads engaging in entrepreneurship research.
Agriculture and its sub sectors like livestock production is one of the economic
sector that entrepreneurs paid less attention to it, during last decades, because of
urban growth based on industrial production. On this basis and because of the long
history of farming activities in the country, this research focused on
entrepreneurship opportunities related to livestock production and services based
on the capacities in Kermanshah province. Based on the survey findings through
qualitative methodologies with 36 participants, Entrepreneurial opportunities in
livestock sub sectors were classified into 18 categories like Fattening cattle, dairy
cattle breeding, animal feed production, livestock production, organic livestock
production, leather goods, silk worm breeding, production and sales of livestock
and poultry, production of honey products. After that, based on participants’ point
of view, best business opportunities in each category were found by considering
capital, demand and market trends.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Keywords: Entrepreneurship
  • Opportunity
  • Opportunity recognition
  • Agriculture
  • Livestock