TY - JOUR ID - 3408 TI - تحلیلی بر عوامل مؤثر بر توسعه‌ی کارآفرینی سازمانی در تعاونی‌ها JO - مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی JA - JEAD LA - fa SN - 2821-0972 AU - خسروی, احسان AU - غلامرضایی, سعید AU - رحیمیان, مهدی AU - اکبری, مرتضی AD - دانشجوی دانشگاه خرم آباد AD - استادیار گروه توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان AD - استادیار گروه کارآفرینی در فناوری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 3 IS - 4 SP - 89 EP - 101 KW - توسعه‌ی کارآفرینی KW - کارآفرینی سازمانی KW - تعاونی‌ها‌ DO - 10.22069/jead.2017.9489.1111 N2 - یکی از بخش‌‌های مهم اقتصاد کشور که در قانون اساسی نیز بر آن تاکید شده ، بخش تعاون است. تعاونی‌ها نوعی موسسه خود گردان هستند که از اتحاد داوطلبانه افراد جهت دستیابی به اهداف و خواست‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از طریق ایجاد کسب و کارهای با مالکیت مشترک و مدیریت دمکراتیک، تشکیل شده‌اند. متاسفانه این نهاد اقتصادی– اجتماعی نتوانسته است در کشور رشد و توسعه یابد. یکی از این دلایل، عدم توجه به نهادینه شدن پدیده کارآفرینی سازمانی است. وجود این مهم، مسبب پایداری، ماندگاری و پویایی این نوع کسب و کارها خواهد شد. مطالعه مروری حاضر با هدف تبیین کارآفرینی سازمانی و واکاوی عوامل موثر بر آن با تاکید بر زیربخش شرکت‌های تعاونی‌ها انجام گرفته است. با بررسی و تحلیل مطالب این مقاله مروری می‌توان عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی سازمانی را در 8 دسته جای داد که شامل عوامل مالی- اقتصادی، زیرساختی، مدیریتی، اجتماعی، ارتباطی- اطلاعاتی، آموزشی، قانونی و فرهنگ سازمانی می‌باشد. UR - https://jead.gau.ac.ir/article_3408.html L1 - https://jead.gau.ac.ir/article_3408_bed469bd5195f8d42063a6299bb7d177.pdf ER -