%0 Journal Article %T عوامل موثر بر موفقیت تحقیق و توسعه در صنایع غذایی %J مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2821-0972 %A حسینی نیا, غلامحسین %A یعقوبی فرانی, احمد %A ایرانی, مژگان %D 2016 %\ 02/20/2016 %V 2 %N 4 %P 113-130 %! عوامل موثر بر موفقیت تحقیق و توسعه در صنایع غذایی %K تحقیق و توسعه %K سازمان %K فرایندهای سازمانی %K ساختار سازمانی %K صنایع غذایی %R %X نظام‌های تحقیق و توسعه نقش موثری در خلق دانش و فناوری، پیدایش ایده ها و اندیشه های نوآورانه، بازسازی فرایندها و شیوه‌های کاری و فراهم شدن فرصت‌های جدید کارآفرینی و توسعه کسب و کار دارند. بر همین اساس در بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی، تمایل زیادی به ایجاد و توسعه نظام‌های تحقیق و توسعه به‌وجود آمده است. این موضوع در صنایع غذایی نیز مورد توجه قرار گرفته و در اکثر واحدهای تولیدی صنایع غذایی بزرگ، واحد تحقیق و توسعه بعنوان یکی از بخش های موثر در فرایند تولید ایجاد شده است. بر مبنای پژوهش‌های انجام شده، موفقیت نظام‌های تحقیق و توسعه مستلزم وجود برخی زیر ساخت‌ها و فراهم بودن مجموعه‌ای از عوامل درون و برون سازمانی است. در مقاله حاضر به بررسی ماهیت و کارکردهای نظام‌های تحقیق و توسعه و تبیین عوامل و شرایط موثر بر کارآمدی این نظام‌ها، به بررسی تأثیر مولفه‌های سازمانی بر موفقیت نظام‌های تحقیق و توسعه در واحدهای صنایع غذایی کشور پرداخته شده است. در این پژوهش به منظور بررسی وضعیت مولفه‌های سازمانی در نظام‌های تحقیق و توسعه، دیدگاه‌های جمعی از مدیران واحدهای تحقیق و توسعه در بنگاه‌های صنایع غذایی کشور مورد بررسی قرار گرفته است. بر مبنای نظرات مدیران مورد نظر، عوامل انسانی، شرایط مرتبط با وضعیت ساختار سازمانی و چگونگی فرایندهای سازمانی، تأثیر معناداری بر موفقیت نظام‌های تحقیق و توسعه در بنگاه‌های صنایع غذایی دارند. بر این مبنا پیشنهاداتی برای اصلاح و بهبود وضعیت عوامل مذکور برای دستیابی به سطح بالاتری از اثربخشی در نظام‌های تحقیق و توسعه ارائه شده است. %U https://jead.gau.ac.ir/article_2830_3679ebea90d8d3363c6a3cb86af837f8.pdf